Få bort oönskad (all) reklam när du surfar

Om du likt många andra tröttnat på att översållas av reklam så fort du besöker en hemsida nu för tiden, så finns det botemedel för det. Med hjälp av ett program som heter “Adblocker Plus” (länk) som finns för de större webbläsarna (har själv testat för Firefox och Internet Explorer) så kommer du efter att ha installerat det uppleva att internet inte alls är så pjåkigt att surfa runt på längre då du slipper alla annonser för allt möjligt du inte trodde du behövde. Att sidor som Aftonbladet och andra reklamtyngda sidor laddar snabbare (kanske viktigast på mobilt bredband) samt att du slipper massa reklam när du ska titta på videoklipp är så klart en stark bonus. Dessutom lär du löpa mindre risk att bli utsatt för virus då de ibland kommer via smittade annonser.

Att ladda ned och installera programmet/plugin:et är inte svårt, gå in på sidan ovan och klicka på “Install for <webbläsare>”, du behöver stänga ned din webbläsare och sedan starta den på nytt (och ev. aktivera tillägget), klart!

Det finns förstås liknande program/plugins och det är ingen nyhet att såna existerar, men det kan ändå vara värt att upplysa allmänheten då många inte visste det tidigare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s