iOS 7.x jailbreak för iPhone 4/4S/5/5c/5s, iPod, iPad 2/3/4 + mini (uppdaterad)

Ibland kommer jultomten med riktigt fina paket under granen, 2013 års jul innebär ett (untethered) jailbreak från samma grupp som släppte jailbreak för iOS 6, nämligen “evad3rs”. Nu har alltså ett jailbreak för alla enheter som klarar av iOS 7 släppts, och vi var nog många som blev tagna på sängen. Personligen undrar jag varför de inte väntade till iOS 7.1 men det kanske bara är jag.
Cydia har uppdaterats och det mesta fungerar att köra nu, även om en del saker inte är 100% kompatibla med iPhone 5S då den använder sig av en 64-bitars processor.

Installationen är väldigt enkel;
0. Gör backup på din iEnhet först! (I vissa fall krävs att man återställer telefonen innan man utför jailbreak:et nämligen).
1. Plugga in din telefon i datorn, stäng ner iTunes. Öppna upp den extraherade programvaran evasi0n7 och kör programmet.
2. Följ instruktionerna på skärmen (du ombeds vid ett tillfälle klicka på en ny ikon i din iEnhet), vänta och rör inte datorn.
3. Efter ett tag finns nu Cydia som ikon, KLART!

Fotnot: untethered innebär att du inte behöver koppla din iEnhet till datorn vid varje omstart.

Ladda ner för Windows
Ladda ner för Mac.

GOD JUL!

uppdatering 2013/12/25: evasi0n 7 v1.0.1 har släppts, nedladdningslänkarna är uppdaterade. Cydia har även uppdaterats till v1.1.9 som kommer ge beta stöd åt det nya jailbreak:et.

uppdatering 2013/12/26: Jag fick problem när jag skulle jailbreak:a min iPhone 5 första försöket, den hängde sig i slutfasen av jailbreaket och var tvungen att återställa den med iTunes, därefter fungerade jailbreaket. Gör därför en säkerhetskopia först! Jailbreak:at en iPad mini utan problem idag, så 1 av 3 har krånglat även om det löst sig.

uppdatering 2014/01/04: evasion 7 v1.0.2 har släppts som fixar tidigare problem med iPad 2 WiFi.

uppdatering 2014/02/26: evasi0n 7 v1.0.6 har släppts som ger stöd åt iOS 7.0.6 som släpptes nyligen. Länkarna är uppdaterade. Det mesta på Cydia är nu kompatibelt med iPhone 5S nya 64-bitarsprocessor dessutom. Mycket nöje!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s