iPhone 4 iOS 7 jailbreak

Om du har en iPhone 4 med iOS 7.0-7.0.4så kan du faktiskt jailbreak:a din telefon redan idag.UPPDATERING 2014/01/04: Använd inte det här jailbreak:et, använd istället det här.

Observera att det är ett “tethered” jailbreak, det vill säga, om du behöver starta om din telefon så måste den anslutas till en dator och du måste starta jailbreak-programmet för att starta den på nytt. Detta kan man förstås överleva med, men om din telefon skulle starta om och du inte har tillgång till en dator och kanske måste ringa ett nödsamtal så går förstås inte det. Säg inte att jag inte varnat dig. Nu till själva jailbreak:et.

1. Ladda ner Ragebreak 1.4 (eller 1.4.1) + java sdk x86 + senaste iTunes + .net Framework
2. Packa upp/extrahera Ragebreak (det MÅSTE ligga i C:\jb – annars kommer du få felmeddelanden)
3. För att sätta din telefon i s.k. DFU mode, koppla in den till datorn, stäng av den som du brukar (håll inne power, slajda..)
Håll nu inne “power-knappen” och “hem-knappen” SAMTIDIGT i 10 sekunder, släpp “power-knappen” men fortsätt hålla inne “hem-knappen” tills iTunes meddelar att din telefon är i återhämtningsläge.
4. Öppna Ragebreak från C:\jb och tryck på Jailbreak-knappen. Bekräfta att telefonen är i DFU-mode genom att klicka ok. Följ övriga anvisningar.
5. När du är halvklar kommer du behöva sätta din telefon i DFU-mode/läge på nytt för att kunna starta telefonen, gör detta och klicka på Boot 3.1 om du har en iPhone 4 GSM (A1332) och motsvarande iOS 7 version där under (upprepa detta för varje ev. omstart av telefonen). Din iPhone kommer att köra lite exploits etc och sedan starta om på nytt, räds inte om den startar om där du ser iTunes loggan, det är bara att sätta den i DFU-läge på nytt och starta via Ragebreak > Boot 3.1 -> iOS 7.x
6. Efter den startat om och du är inne i telefonen så kommer den ytterligare en gång starta om till det läge du ser iTunes-loggan. Det här är sista fasen och efter det kommer (en modifierad version av) Cydia installeras.

7. KLAR!

Jag tar inget som helst ansvar för ovanstående metod, lycka till!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s