“Rolig” annons om för lite diskutrymme [Varning!]

Bild
Så här ser annonsen ut, den varnar dig om lite diskutrymme på din hårddisk, som förövrigt verkar vara på 243GB oavsett dator / hårddisk du använder?Men det är något mer som inte stämmer med bilden som gör att du bör dra öronen åt dig, för om vi börjar räkna på deras antal bytes för att göra om de till GB/GiB, så får vi följande med formeln <antal bytes>/1024/1024/1024 = GB:
223,227,537,408/1024/1024/1024 = 207,89GB ~ 208GB alltså inte alls 243GB som det utger sig från att vara. “Free space” är ännu mer fel och blir med samma formel lika med 35,7GB ~36GB, alltså 10x mer än vad dom falskeligen utger det för att vara.

Med andra ord så är det här ett klockrent tecken på något man -INTE- ska klicka på för det lär lida till att du antingen installerar ett program som innehåller någon form av virus eller att sidan du (inte ska) besöka innehåller smittad kod och du får in virus i datorn. Förstår å andra sidan att folk klickar på det för kan man inte formeln för att räkna ut byte till GigaByte och om man inte vet hur stor hårddisk man har så kan det verka genuint, men det är det alltså inte. Ta nu lärdom av detta och klicka inte på alla saker som säger att er dator är smittad med virus, eller att den är långsam och behöver optimeras, det är bara skitsnack alltihop, en hemsida kan inte tala om för dig att din dator är seg, virussmittad eller har lite diskutrymme kvar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s