Alternativt till gratis mobilt bredband som fungerar utomlands!

Jag snubblade i helgen över ett alternativ till Joors, gratis, mobila bredband som heter Fogg. Istället för att betala en engångsavgift för att kunna surfa så kan du betala för “premium” och då även få tillgång till ditt mobila bredband från Fogg utomlands.Bland annat så stöds länderna Danmark, Norge och England, men ytterligare 9 stycken är på gång (kolla deras hemsida för mer info). Vad är då för- och nackdelar kontra Joors så kallade gratis mobila bredband?
Som klar fördel är att det faktiskt är helt gratis, så länge du rör dig inom Sveriges gränser, en annan fördel är att hastigheten inte är strypt utan det som levereras där du vistas är det du får ut. Man kan också mot en kostnad få det att fungera utomlands. Till skillnad från Joors visas ingen reklam heller, men man får inte med något modem utan det får man stå för själv, vilket kan vara positivt om man vill använda det direkt i en router.
Nackdelar är att “endast” 1GB per månad ingår i gratispaketet och att man som nämnt ovan får stå för modemet. Fogg använder sig utav Tre som operatör istället för Telia som i Joors fall. Oftast har man väl bättre täckning med Telia, men eftersom det är så populärt så är oftast masterna fullbelagda vilket gör att det kan bli segare än det borde. Så länge du har god täckning med Tre så är det ett snabbare alternativ, helt klart. Till sist tar det relativt lång tid innan du får ditt Fogg bredband, de levererar nämligen bara 100st utskick per dag. Jag beställde mitt igår och datum var satt till 14:e juli till exempel.

För att beställa Fogg mobilt bredband, gå in på länken ovan och logga in på t.ex. Facebook, gå sedan till “Settings” och fyll i leveransadress, bocka ur att du vill ha nyhetsbrev och att du inte vill få din inkorg fylld med notiser. Sen är det bara att vänta!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s