Autostarta Steam istället för skrivbordsläge i Windows 7/8

Om ni använder en dator dedikerad till att spela med och kanske använder en handkontroll för att spela, så kan det vara smidigt att ändra så att Steam startar automatiskt istället för Windows skrivbordsmiljö.

  1. För att ändra till Steam (eller vilket annat program som helst), öppna programmet “regedit” med administratörs rättigheter, skriv helt enkelt regedit på startmenyn och högerklicka “kör som administratör”.
  2. Leta nu upp följande “nyckel” HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] “Shell=explorer.exe
    och byt ut “explorer.exe” till sökvägen där ni har installerat Steam (eller annat program), exempelvis “C:\Program Files (x86)\Steam\Steam.exe”
  3. Ändra Steam så att den kör med “Big Picture” vid autostart under inställningar, klart!

 

Valfritt (gör detta innan automatiskt big picture-läge): För att lägga till spel som inte är köpta på Steam, klicka på lägg till spel och välj de spel du önskar lägga till.Lägg till bilder till ovanstående icke-Steam spel: Hämta hem en bild, gör om bildstorleken till 460×215 och spara den som .png fil. I Steam väljer du nu “Grid mode” i biblioteksläget. Högerklicka på spelet och välj lägg till egen bild. Blir riktigt snyggt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s