Förläng provperioden på Office 365 till totalt 180 dagar

Om ni köpt en dator med Office 365 förinstallerat men inte känner för att betala licensen för tillfället, så är det möjligt att förlänga provperioden till totalt 180 dagar med ett litet trick.Det hela går ut på att man kör ett program som ligger i Office-katalogen samma dag som licensen egentligen löper ut (á 30 dagar). Det hela går att göra totalt 5ggr, så inkl. de 30 dagar som ingår får man alltså 6×30=180 dagar som man kan använda sig av. Sedan kostar licensen runt 900kr per år.

Gör så här för att förlänga provperioden:

  1. Öppna kommandotolken med adminstratörsrättigheter (sök efter det och höger klicka på programmet som kommer upp och välj “Kör som administratör”)
  2. Gå till “X:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\OfficeSoftware\ProtectionPlatform” (utan ” och där X: motsvarar er enhetsbokstav, vanligtvis C: med en 32-bitars Office på 64-bitars Windows – använder ni 32-bitars Windows eller 64-bitars Office & Windows är sökvägen “X:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OfficeSoftware\ProtectionPlatform”)
  3. Kör programmet “ospprearm.exe” och du har förlängt kravet på aktivering för Office 365 ytterligare 30 dagar, gör detta i slutet av provperioden för bästa effekt.
  4. KLART!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s