Jailbreak för iOS 6.0 – 6.1.2 äntligen ute! Jailbreakar iPhone 5/iPad Mini/iPhone 4S m.fl. — guide på svenska

Nu finns det äntligen ett (untethered) jailbreak ute för alla oss som köpt en iPhone 5/iPad Mini eller som uppgraderat till iOS 6.x och kör iPhone 4S/iPhone 4/iPhone 3GS/iPad 2&3/iPod Touch 4:th&5:th gen. Egentligen är det bara enklare att säga om din iEnhet klarar att köra iOS 6.x så kan du ta del av det här jailbreak:et. Och som vi har väntat, men äntligen är väntan över och det är okej att uppgradera till iOS 6.1 (tänk på att spara shsh blobs efteråt – sök den här site:n för mer info). Om ni undrar vad som är nytt i iOS 6, kolla in den här sidan (scrolla ned). Stort tack till evad3rs för jailbreak:et och all tid de lagt ned för att fixa det!

Vad behöver du då för att kunna köra jailbreak:et:

 • En pc/mac som kör Windows (XP är minimumkrav), Mac OSX (10.5 är minimumkrav) eller Linux (både x86 och x86_x64 arkitekturer stöds)
 • En iPhone/iPad eller iPod som kör iOS 6.0 till 6.1.1 (är du osäker, kolla Inställningar > Allmänt > Om >> Version)
 • En USB-kabel att ansluta din enhet till datorn med

Att tänka på innan du utför jailbreak:et:

 • Säkerhetskopiera din enhet genom iTunes eller iCloud ifall något skulle gå snett och du måste återskapa enheten
 • Uppgradera INTE din telefon/enhet OTA (over the air) – koppla ALLTID in den till datorn och gör det via iTunes eftersom du inte kan spara shsh blobs annars!
 • Stäng av låsskärms-lösenord då det kan uppstå problem annars
 • Undvik allt som har med iOS och iTunes att göra innan jailbreak:et “evasi0n” är genomfört.
 • Skulle din enhet låsa sig under jailbreak-processen, så kan du utan problem starta om programmet och starta om din enhet (om det krävs kan du trycka på “power” och “hemknappen” tills det att enheten stängs av) och köra om på nytt.
 • Om du kör OSX 10.8 och får ett meddelande om att evasi0n inte kan öppnas, ctrl-klicka (eller högerklicka) på applikationen och välj “öppna”, gör likadant på nästa dialogruta.

Uppdatering 2013/02/28 : Uppdaterat länkarna till evasi0n 1.5.

Ladda hem evasi0n jailbreak för Windows här.
Ladda hem evasi0n jailbreak för Mac OSX här.
Ladda hem evasi0n jailbreak för Linux här.

Hur gör man då? Ladda hem programmet med länk ovan, packa upp/extrahera programmet, stäng ned iTunes och kör programfilen du packade upp precis. Tryck på Jailbreak, vänta ett par minuter, när den ber dig om att låsa upp och trycka på jailbreak, så lås upp skärmen för din iEnhet, bläddra till “Jailbreak”-ikonen och tryck på den EN gång. KLART! (Enheten startas om ett par gånger efteråt, rör inget).
(Om ni inte redan är på iOS 6.x, gör en säkerhetskopia i iTunes på er iEnhet, välj sedan att uppdatera till iOS 6.1 / iOS 6.1.1 innan jailbreak)

Efteråt: När ni är klara med jailbreak:et gå till Cydia (kommer stängas ned efter första gången så du får starta det på nytt – den grejar med filsystemet), sök efter “Whoiscalling” som letar upp vem okända nummer tillhör, installera även “SBSettings” som bland annat tillåter dig att komma åt genvägar genom att svepa med fingret längst upp på telefonens statusbar, men även dölja ikoner och mobiloperatörsnamn (eller byta till valfri text). Vill man installera XBMC så lägger man till källan “http://mirrors.xbmc.org/apt/ios” under “Sköta” i Cydia därefter “Källor” -> “Ändra” -> “Lägg till”, ta hem “XBMC-iOS” efteråt.
Letar man efter ett alternativ till Install0us, så verkar “App VV” vara ett bra alternativ, du tar hem det genom att lägga till följande källa i Cydia: http://repocydia.com – sök sedan efter “vshare app vv” (utan citattecken) och ladda hem/installera programmet. Efteråt måste du starta om din enhet eller åtminstone “respring:a” den. Annars är “Appcake” (v3.6) från repo:n http://www.sinfuliphonerepo.com en variant. Tänk på att det enbart är tänkt för att testa appens fulla funktion, om du vill använda appen efter du testat den, så köp den!
Vill du hellre att iOS öppnar Google Maps när du klickar på en kontakts adress till exempel? Gå till Cydia och ladda hem “MapsOpener“. Kräver “Google Maps” från App store. Är du intresserad av fler tweaks till din telefon/iPad/iPod efter du jailbreak:at? Googlea på “Cydia tweaks iOS 6” så kommer du hitta en uppsjö med tips.

Har nu lyckats jailbreaka fyra enheter på iOS 6.1 utan problem, en iPhone 5, en iPhone 4S och en iPhone 4 samt en iPad 2:)

För er som vill ha en bra sida för firmwares/iOS-versioner, kolla in den här.

Uppdatering 2013/02/12:
Apple har släppt iOS 6.1.1 för iPhone 4S som ska fixa en batteribugg samt problem med 3G. Team evad3r låter meddela att de jobbar på en version som ska kunna jailbreak:a just den versionen.
Uppdaterat nedladdningslänkarna till evasi0n 1.3 (iOS 6.1.1 stöd). Jailbreak:at två stycken iPhone 4S 6.1.1 utan problem, även från iOS 6.1 till 6.1.1.
Uppdatering 2013/02/14:
Om du jailbreak:at din enhet sen tidigare, så är det VÄLDIGT viktigt att du skapar en säkerhetskopia på din iEnhet först, eftersom mina erfarenheter säger att iTunes inte kan uppgradera rakt av utan du måste återställa telefonen först innan den kan installera iOS 6.0 – 6.1 (6.1.2). Men om du gör det är det inga problem!

Kommentera gärna nedan om era erfarenheter av jailbreak:et, såsom hur det gick, om ni har tips på Cydia tweaks etc etc etc.

Advertisements
By slacker666 Posted in iOS

6 comments on “Jailbreak för iOS 6.0 – 6.1.2 äntligen ute! Jailbreakar iPhone 5/iPad Mini/iPhone 4S m.fl. — guide på svenska

 1. Hej. jag har jätteproblem.
  kan inte låsa upp telefonen nu när jag har gjort det. har inte sparat shsh heller så det går inte med Sam.
  Kan du möjligtvis hjälpa mig på något sätt?

  Iphone 4
  6.1.2 jaillbreakad
  Basband 04.12.05
  låst till Telia
  Mvh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s