MSN Messenger stängs 8:e april, ersätts av Skype *uppdaterad*

I och med att Microsoft köpte upp Skype så har de bestämt att lägga ned MSN Messenger för att fokusera all kraft på Skype istället. Personligen är det med blandade känslor den 15:e mars jag tvingas byta till Skype för att använda mitt msn-konto. Visserligen är det egentligen bara med kollegorna på jobbet jag kommunicerar den vägen, men gränssnittet i Skype känns lite för “mycket”, det är inte lika stilrent (vad jag vet) som MSN, men fördelen är ju att man lättare kan kommunicera med människor som använder Skype för videochat via sin mobiltelefon eller så för att ringa gratis. Men å andra sidan är det många som har iPhones och där har man tillgång till Facetime utan att installera någon tredjeparts programvara. Men man vänjer sig väl säkert vid Skype också, alternativet är ju att kommunicera via sms/iMessage/epost istället, eller varför inte slå ett slag för att ringa ett samtal?

Uppdatering:
Det visar sig att Microsoft har tänjt lite på när bytet till Skype ska ske, den 8:e april 2013 börjar de uppgradera nuvarande MSN till Skype, det hela sägs ta några veckor för alla att bli uppgraderade. Så 8:e april är alltså tidigast då du kan behöva bli “uppgraderad” till Skype.

Uppdatering 2:
Det finns så klart andra program som gör jobbet bättre än Skype om man bara använder MSN (Live Messenger) som meddelandetjänst, ett sådant program är “aMSN”, som är en minimalistisk men ändå utbyggbar MSN-klon. Har använt det ett litet tag och fungerar som ett bra substitut, man får till skillnad från Skype, epost notifieringar och det går att byta “skin”. Ladda hem det gratis här.
Skulle man dock vilja gå över Skype så erbjuder Microsoft just nu en månads fria samtal via Skype.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s