iOS 6.x jailbreak status för iPhone 5/4S m.fl.

Det var säkert många som fick en iPhone 5 i julklapp eller köpt en nyligen, tyvärr finns det inget fungerande jailbreak ute till varken iPhone 5 eller 4S. Det har även kommit en iOS uppgradering till iPhone 5 (v6.0.2), användare avråds att uppdatera då det enligt uppgift ska vara väldigt svårt att ta sig förbi Apples senaste mobila operativsystem. Att det inte har kommit något nytt jailbreak än beror med stor sannolikhet att iOS 6.1 väntar runt hörnet och ett eventuellt jailbreak nu skulle patchas igen innan 6.1 är släppt och då är det inte säkert det kommer ett nytt jailbreak alls efter det, vilket så klart gör det värt att vänta tills Apple släpper iOS 6.1, förhoppningsvis kommer det ett nytt jailbreak efter det är släppt.

Om ni har en iPhone 4/3GS så kan ni använda “tethered” jailbreak (tidiga 3GS telefoner kan köra untethered dock) såsom Redsn0w, nackdelen är att man behöver vara inkopplad på en dator vid eventuellt omstart av telefonen, gör man inte det startar telefonen visserligen, men jailbreaket är inaktivt tills man gjort detta. För tillfället bör alla som kan hålla sig kvar på iOS 5.x och invänta iOS 6.x jailbreak innan man uppgraderar.

Om ni har en iPhone 5 så bör ni skynda er och spara era SHSH blobs med Tiny Umbrella eftersom 6.0.2 är ute är tiden knapp för att kunna spara iOS 6.0.1 versionen. I dagsläget kan man dock inte använda sig av iPhone 5 SHSH blobs, men det skadar inte att ha för vana att spara SHSH blobs! Så fort det finns ett fungerande jailbreak ute så kommer ni att kunna läsa om det här!

Uppdatering 2013/01/07:
Enligt iOS hackern “planetbeing”, så kör han just nu jailbreak på sin iPhone 5 med version 6.0.2 (uppgradera inte än ifall ifall) men han säger som jag misstänkte att det inte finns någon anledning att släppa ett jailbreak nu när iOS 6.1 kommer att släppas av Apple inom kort. Så håll ut, jailbreak för iPhone 5 är på väg!

Uppdatering 2013/01/24:
Det verkar som om iOS-hackarna; planetbeing, MuscleNerd, pimskeks och pod2g har skapat ett dream-team kallat “evad3rs”. och planetbeing twitter:ade igår att de lyckats komma långt i jailbreak:et för iOS 6, så allt de väntar på nu är att Apple ska släppa iOS 6.1 så de kan släppa sitt jailbreak till allmänheten.
PB1[1]

Nedan syns bild på en iPhone 5 som kör Cydia:
A3WrcKFCQAIY3oz[1]
Förmodligen är allt vi behöver nu lite tålamod, även om det krävts mycket av den varan sen Apple släppte iOS 6, så borde det inte vara längre bort än en månad eller två (baserat på tiden det tar för Apple att släppa iOS 6.1) innan vi ser ett jailbreak för iOS 6 och framförallt till iPhone 5 och även iPad mini för att nämna några (iPhone 4/3GS kan använda sig av tethered jailbreak tillsammans med redsn0w).

Uppdatering 2013/01/31:
På den här hemsidan så kan ni följa status för iOS 6.x jailbreak.

Advertisements
By slacker666 Posted in iOS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s