Windows 8 i felsäkertläge

Det kan vara lite lurigt att få sin Windows 8 dator att starta i felsäkertläge om den inte startar upp korrekt, att bara trycka på “F8” kan te sig som det inte fungerar, men det kan ta ett par gånger innan man kommer åt möjligheten att starta i felsäkert läge på grund av att datorn startar så snabbt numera så är tajming A och O. När du väl kommit in i felsäkertläge så klickar man sen på “Troubleshooting” följt av “Advanced options” och till sist “Windows startup settings“.

Man kan även komma åt det från Windows självt numera, men oftast har man bara behov av det när datorn inte startar upp normalt. Skulle du dock ändå vilja komma åt det från Windows, så trycker du på “Windows-tangenten” (mellan vänstra Ctrl och Alt) + “R” och skriver “msconfig” (utan citattecken). Gå till “Boot” och välj “Safe boot“, här kan man välja om man vill ha tillgång till nätverk eller bara ladda så lite som möjligt (minimal). Nästa gång du starar om datorn är du i felsäkertläge.
NOTERA: Detta kommer göra att din dator -ALLTID- startar i felsäkertläge efteråt, för att starta normalt, gör om proceduren, men bocka ur “Safe boot” och starta om datorn på nytt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s