EA/Origin hackat?

Enligt Eurogamer så kan det vara läge att byta lösenord till sitt Origin-konto då det finns uppgifter som tyder på att EA/Origin har blivit hackade. Medan EA lägger locket på och hävdar att de inte har haft någon påhälsning av främmande personer, så har användare fått sina lösenord och sin epost ändrade.
Med andra ord kan det vara läge att ändra sitt Origin-lösenord utifall att hackare fått tag i en lösenordslista till konton som använder Origin-tjänsten, även om EA förnekar att något sådant skulle ha skett.
Har man blivit hackad är den enda eventuella utvägen att få tillbaka sitt konto att kontakta EA via telefon då epostadressen som används för att få tillbaka sitt lösenord har ändrats. För er som är oroliga för att kreditkortsinformation kan ha kommit i felaktiga händer så kan ni vara lugna då Origin inte sparar de CSS siffrorna, vilket är något som krävs för att handla online. Det är dock osäkert om hackaren(-arna) kan köpa spel i ditt konto.

Uppdatering 2012/11/21:
Enligt Johan T. som svarat på det här inlägget så har det löst sig för honom då hans konto blev hackat, läs hans svar om du blivit drabbad och behöver hjälp att återfå ditt konto. Tack för info, Johan!

Advertisements

5 comments on “EA/Origin hackat?

   • Ja det är löst nu, jag ringde till EA supporten och fick verifiera att jag var den rättmätiga ägaren genom att ge cd-nyckeln, mail och användarnamn och sen hjälpte det att jag med hjälp av en kompis kunde leta reda på användarnamnet som hackaren döpt om kontot. EA har en bra och trevlig support. Egentligen borde man polisanmält hackaren.

   • Skönt att höra att det löste sig trots att det blev en del besvär för att göra så.

    Ja det borde man, även om det kanske inte skulle leda någonstans så sänder det ju ändå en signal om att folk inte tänker sitta och se på medan andra hackar ett konto.

 1. Nu har mitt origin konto blivigt hackat och den har beställt spel från det. FIFA Points 4600 och FIFA 15 Holiday Edition, verkar vara en idiot för inga e-poster eller inlogg har ändrat fick mail att det var beställt så lyckades ångra köp på spelet men inte på points, förmodligen points han var ute efter. så jag har nu spärrat bank kort och det är polis anmält ,väntar på att origin ska öppna så jag kan ringa dit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s