Nedgradera din iPhone (3GS/4/4S) från iOS 6.0 till iOS 5.1.1 (eller uppgradera till)

#### OBSERVERA: Detta KRÄVER att du sedan tidigare sparat shsh blobs. Har du inte gjort detta så är du tyvärr rökt och fast på iOS 6.0 ####
Det kan finnas många skäl till varför man skulle vilja nedgradera till en tidigare iOS version på sin iPhone. Ett exempel kan vara kompatibilitetsproblem med program man använder som inte blivit uppgraderade för att passa den nya versionen av Apples operativsystem för iEnheter. Den här guiden kommer att visa hur du går till väga för att nedgradera din iPhone (skall fungera på iPad 1/2/3 också) från iOS 6.0 till iOS 5.1.1.

Som sagt så behöver du dina sparade .shsh-filer för att åstadkomma detta, har du inte dessa kan du sluta läsa nu å i så fall hoppas jag du lärt dig en läxa. Till nästa gång, ta hem TinyUmbrella om du inte jailbreak:at din telefon sen tidigare för att spara dina shsh blobs.

Se till att du skapar en säkerhetskopia på enheten först i iTunes genom att högerklicka på din enhet där och välj “Säkerhetskopiera“.

Nu till själva guiden:

1. Ta hem original .ipsw som vi ska restore:a din iEnhet med. Välj din enhet och ladda ned.
2. Ladda hem redsn0w 0.9.14b2. Packa upp på lämpligt ställe och kör .exe-filen.
3. Öppna programmet och gå till Extras > SHSH > Stitch. Öppna .ipsw-filen du laddade ned och välj sedan antingen lokal .shsh-fil på din dator eller om du jailbreakat (gäller ej iOS 6.0, endast från tidigare versioner) kan du även ladda ned från Cydia.
4. När det är klart, försätt din enhet i Pwned DFU mode med hjälp av redsn0w, följ anvisningarna på skärmen, se till att din enhet är avstängd och inkopplad i datorn. Tryck sedan på Next och håll inne Power/Sleep-knappen i 3 sekunder, tryck därefter även in Home-knappen i cirka 10-15 sek utan att släppa Power-knappen, till sist släpper du Power-knappen men håller kvar Home-knappen i cirka 15 sekunder.
5. Gå nu till iTunes och välj återställ genom att hålla inne Shift-tangenten samtidigt, välj nu den filen du sydde ihop tidigare med hjälp av din .shsh-fil. iTunes kommer nu försöka återställa din telefon/iPad/iPod till iOS 5.1.1. Om allt går som det skall tar det 15-30 minuter innan det är klart och du är tillbaka på iOS 5.1.1! När du ställt in din iEnhet så kan du välja att återställa från säkerhetskopian du skapade tidigare. KLART!

Varför inte passa på att jailbreak:a din iEnhet efteråt? Du slipper bland annat spara dina shsh-filer manuellt och det finns många tweaks som Apple inte tillåter i AppStore av någon outgrundlig anledning.

1. Stäng och öppna redsn0w igen.
2. Välj Jailbreak, vid eventuella frågor så välj bara att installera Cydia så länge. Vänta ett tag och sedan är din iEnhet jailbreak:ad, enkelt va? Du får själv leta reda på tweaks som passar dig bra, en bra repo i Cydia är sinfuliphonerepo.com som dock innehåller en gråzon av vad man får installera på sin iEnhet. Om du önskar använda den sker det på eget bevåg, det vill säga skyll inte på mig om det går åt helvete.

Edit: När jailbreak finns för senaste versionen så kommer detta att läggas upp i ett separat inlägg.

Advertisements
By slacker666 Posted in iOS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s